Meridiaan massage

Wat is een meridiaan massage?

Een meridiaan massage wordt ook wel een Oosterse massage genoemd.

Deze massage is gebaseerd op de Oosterse filosofie. Mijn doel is om tijdens een massage de levenskracht (QI) die iedereen in zich heeft weer beter te laten stromen of dat deze weer in balans wordt gebracht.

Volgens de traditonele Chinese geneeskunde circuleert energie, QI door je lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Wanneer er emotionele of fysieke gebeurtenissen ( trauma’s) slecht verwerkt worden kan dit de oorzaak zijn dat de QI geblokkeerd raakt, ergens anders naartoe vloeit, onderbroken wordt of tot stilstand komt. Door het stimuleren van de meridiaan banen met massage kan deze energiestroom opnieuw door de blokkade heen worden gebracht. Zo kan de balans verstoring verholpen worden en en de weggestopte ervaring alsnog worden verwerkt.

Een trauma kan iets groots zijn van lang geleden (b. v onverwerkt verdriet) en ook iets kleins van kort geleden (bv een kneuzing tijdens het sporten) Alle zaken kunnen van invloed zijn op het lichaam. Deze massage  werkt zowel geestelijk als lichamelijk dieper door dan bv een ontspanningsmassage en kan ondersteuning en verlichting geven geven bij o.a  verdriet, woede, stress, koude handen en voeten en over vermoeidheid enz.

Het is wel belangrijk dat jij, de client,  goed voor de massage openstaat en deze goed kan ontvangen door jezelf te ontspannen. Dit gaat makkelijker wanneer je de ogen sluit en luistert naar de ontspannen muziek en jezelf voelt door middel van de massage. De massage zal een beter effect hebben hebben. Eventueel kun je hierdoor reacties krijgen door huilen, boos worden of een diepere staat van ontspanning bereiken en heerlijk slapen ’s nachts. Zelfs de dagen erna kunnen er zich nog reactie voordoen zoals spierpijn, hoofdpijn, extra vermoeid of juist extra veel energie. Na een massage is het verstandig jezelf rustig te houden en zeker geen inspannende werkzaamheden te verrichten. Mijn advies is om na de massage extra veel water te drinken zodat de afvalstoffen die vrij gekomen zijn makkelijker uit het lichaam kunnen komen.